Portable geluidsrecorder Zoom H6

Ik heb hem, Zoom H6 handy recorderde nieuwe en compacte geluidsrecorder Zoom H6 en ben er erg blij mee.

De recorder neemt tot 6 geluidskanalen tegelijk op (96 KHz/24 bit).

En daarbij kan hij ook een backup stereo geluidsbestand opnemen (-12dB). Dat betekent wanneer ik 6 geluidskanalen tegelijk opneem ik een stereo mix van deze 6 kanalen als backup meekrijg met een decibel vermindering van -12 dB. Handig als er plotseling een hard geluid de opname stoort.

In combinatie met mijn zender microfoon, boom mic en handheld microfoon een welkome aanvulling.

Ik ga de recorder o.a. inzetten bij multicamera producties, zodat later in de videomontage het geluid toegevoegd kan worden.

Verder fungeert de recorder als een standalone unit waarbij een geluidsman een stereomix vanaf de mengtafel stuurt naar deze recorder. Als als hij meerder subgroepen kan aanmaken kan ik deze dus ook opnemen.

Verder is het geluid van mijn actiecamera GoPro aan de mager kant dus past deze recorder daar ook goed bij.

GY-HM750UAls regisseur/cameraman is het fijn om enkel op het beeld te concentreren. Zodat de geluidsman/vrouw zich helemaal op het geluid kan focussen.

Door de handige draaiknopen kun je eenvoudig en snel het geluidskanaal zachter of harder draaien.

 

 

 

Promotiefilm

Specs kun je hier bekijken.