Camera Crane Jib

Peter met camera crane Het was een hele zoektocht om de juiste camera crane jib te kiezen. Op internet vindt je diverse systemen van budget cranes tot high-end cranes. Voor de producties die ik maak ben ik uitgekomen op het mooie systeem van de Kessler Pocket Jib.

Zowel een lichtgewicht camera als een ‘zware’ camera tot zo’n 15 kg kan deze videojib dragen.

Ik heb de Jib nu zo’n 3 maanden in mijn bezit en moet zeggen, de shot die ik nu kan maken zijn het helemaal waard. Dat is ook iets wat je veel verder op diverse website leest. Ik kan dat in ieder geval beamen.

De opbouwtijd valt mee: alleen zo’n 5-7 minuten, met z’n twee├źn 3 minuten.
Peter met craneMijn voorkeur tot nu toe is de crane te gebruiken met de canon 5D mark 3. Deze combinatie maakt het mogelijk om nog eens snel te verplaatsen. Met mijn schoudercamera is dat toch iets meer tijdrovend.

Zo was ik laatst in een boerenveld waar graan verbouw werd, daar kon ik de crane met wielen niet gebruiken. Dus verplaatsen was moeizaam, maar wel te doen.

De shots
Zien is geloven dus onderstaande video geeft een impressie van shot gemaakt met de crane, zowel bewegend als steady.

[youtube]http://youtu.be/wjp0bkGcKaU[/youtube]